Voorlichting

voorlichtingDode hoek voorlichting op basisscholen

Kinderen beseffen maar al te vaak de gevaren op de weg niet, zeker als zij er zich geen voorstelling van kunnen maken, zoals bijvoorbeeld de ‘Dode hoek’ of de draaicirkel van een vrachtauto. Daarom hebben Verkeersschool striekwold en de Nijwa Volvo groep in een gezamenlijk initiatief voorlichting op scholen gegeven over de ‘Dode hoek’ en andere gevaren van grote voertuigen.

In de klas
De kinderen kregen eerst een stukje theoretische kennis over de dode hoek en de gevaren die bij een vrachtauto of bij een ander groot voertuig komen kijken. Deze presentatie werd verzorgd door verkeersschool Striekwold en de Nijwa Volvo groep.

voorlichting1Buiten stonden ook drie voertuigen die beschikbaar waren gesteld door:

  • Brandweer Doetinchem
  • Verkeersschool Striekwold
  • Transportbedrijf Wim Bosman
voorlichting2
Hoe groot is de dode hoek?Hier mogen alle kinderen even in de vrachtauto kijken en zien hoe groot de dode hoek aan de voorzijde van de vrachtauto is

voorlichting3
En bij de brandweerauto zijn we de dode hoek aan de achterzijde aan het bekijken
voorlichting4
Even in de vrachtwagen…Ook de juf vond het erg leuk!
Het was een hele geslaagde dag, zowel voor de kinderen als voor de mensen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.We hebben er allemaal toch wel iets van geleerd, zeer zeker de kinderen.

Lijkt het u ook een leuk idee om ons de klas van uw kind voor te lichten? Of misschien de school waar u zelf voor de klas staat? Laat het ons weten. Wij komen graag langs om de kinderen voorlichting te geven en om ze bewust van de gevaren te maken.

Wilt u meer weten?

Neem contact op

of bel 0314 346103

Bekijk route
Voer hier uw vertrekpunt in