Bromfietsrijbewijs (AM)

Ben jij 16 jaar of bijna 16 jaar? Dan kun je de eerste stappen zetten richting het bromfietsrijbewijs. Je bent dan bij ons op het juiste adres.
Of je nu liever op een snorfiets, bromfiets of brommobiel wilt gaan rijden, je moet je praktijkexamen afleggen op een bromfiets. Maar voordat je aan het praktijk gedeelte kunt beginnen moet je eerst je theorie behalen.

Hoe werkt het?
* vanaf 15,5 jaar mag je een theorie examen afleggen bij het CBR.
* vanaf 16 jaar mag je lessen en op praktijkexamen bij het CBR.

  • Theorie-examen
    Er wordt door ons 1 maal in de week theorielessen gegeven voor het bromfiets rijbewijs. De theorielessen vinden plaats op dinsdag avond tussen 18.00 uur en 19.00 uur aan de havenstraat 21 in Doetinchem.  De hele lesstof wordt in 7 avonden behandeld. Mocht dit niet voldoende zijn dan kun je zonder extra kosten de theorielessen voortzetten.

theoriepakket
In het theoriepakket zit een lesboek, CD-ROM, theorie-cursus en een standaard theorie-examen. De kosten hiervoor bedragen €160,-.

Diversiteit aan theorie-examens

Standaard examen €35,-
In het standaard examen krijgt de kandidaat een tijdslimiet om de vragen te beantwoorden. Er zit geen geluid bij dit examen.
Verlengd examen €45,-
Tijdens het verlengd theorie examen heeft de kandidaat in totaal een kwartier langer de tijd om het examen te maken. De kandidaat heeft ook de mogelijkheid om gebruik te maken van oordopjes.
Individueel examen €125,-
De kandidaat krijgt tijdens dit examen meer aandacht. De vragen worden voorgelezen en er zit geen tijdslimiet aan.

 

  • Praktijkexamen
    Per 01-03-2010 is er een praktijk examen ingevoerd. Je mag pas praktijklessen volgen als je in bezit bent van een geldig theorie certificaat . De lessen worden in blokken gegeven van 2 lessen (in totaal minimaal 4 lessen).  In de zomerperiode kun je het bromfietsrijbewijs in 1 dag behalen. Daarnaast duurt het praktijkexamen 45 minuten.

Prijzen

Lesboek € 20,00
CD-ROM € 20,00
Theorie-cursus € 85,00
Theoriepakket incl. standaard examen

Praktijkpakket 4 rijlessen incl examen

€ 160,00

€ 300,00

Praktijkles € 30,00
praktijkexamen € 185,00

FullSizeRender

 

Wilt u meer weten?

Neem contact op

of bel 0314 346103

Bekijk route
Voer hier uw vertrekpunt in