ADR

Cursus inhoud
Het ADR-vakbekwaamheidsdiploma is verplicht voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren. De ADR-chauffeur heeft kennis van gevaarlijke stoffen, de daarbij behorende verpakking en etikettering. Daarnaast beschikt hij over de kennis van de bijbehorende vervoerdocumenten en de inrichting en uitrusting van voertuigen. De samenlading, stuwage en regels tijdens het vervoer kan hij naleven. Hij kan tevens deskundig en met gezag optreden bij ongevallen.

Opleidingsprogramma
Basisopleiding
Voor alle chauffeurs 18 lesuren theorie
1 lesuur praktijk
45 min. examen
30 vragen 2 ½ dag

Let op:
De cursus wordt gegeven in het Duits. Ook het examen wordt afgenomen in het duits. (verwacht u hiermee problemen, neemt u dan contact met ons op)

Cursusdata ADR

 

De inschrijving sluit 7 dagen voor de cursusdatum.

 

Cursusprijs €450,- **
Cursusduur 2 ½ dag

** prijzen zijn exclusief btw en afmeldkosten ccv. Waarbij 7 ccv-uren mee kunnen tellen voor de richtlijn vakbekwaamheid.

ADR Herhaling

Cursus inhoud
Elke 5 jaar moet een verlenging plaatsvinden van het vakbekwaamheidsdiploma ADR. Het ADR-vakbekwaamheidsdiploma is verplicht voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen (reeds bij kleine hoeveelheden) vervoeren. De ADR-chauffeur heeft kennis van gevaarlijke stoffen, de daarbij behorende verpakking en etikettering. Daarnaast beschikt hij over de kennis van de bijbehorende vervoerdocumenten en de inrichting en uitrusting van voertuigen. De samenlading , stuwage en regels tijdens het vervoer kan hij naleven. Hij kan tevens deskundig en met gezag optreden bij ongevallen.

Herhalingscursus
voor alle klassen 8 lesuren theorie
4 lesuur praktijk
30 min. examen
15 vragen 1 ½ dag

ADR Opleidingsprijzen
Basisopleiding
Voor alle chauffeurs €450,00 ex btw   2 ½ dag incl (1 nascholing dag)

Herhalingscursus
voor alle klassen€ 350,00 ex € btw 1 ½ dag incl(1 nascholing dag)

Opmerkingen:
* Een lesuur duurt 45 minuten.
* Alle cursussen zijn inclusief examen en geldig voor 5 jaar.
* Alle cursussen zijn incl. lesmateriaal en examen.
* Het ADR-certificaat is geldig voor 5 jaar.
* De cursus wordt gegeven in het Duits. Ook het examen wordt afgenomen in het duits. (verwacht u hiermee problemen, neemt u dan contact met ons op)

Vooropleiding
De deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldig ADR-certificaat.

Cursusdata ADR Herhaling

 

Cursusprijs €350,- **
Cursusduur 2 dagen

De inschrijving sluit 7 dagen voor de cursusdatum.

** prijzen zijn exclusief btw en afmeldkosten ccv. Waarbij 7 ccv-uren mee kunnen tellen voor de richtlijn vakbekwaamheid.

Belasting teruggave 
Alle kosten (dus ook de rijlessen) die u maakt voor de rijopleiding C, CE, CCV-b diploma, ADR zijn ook aftrekbaar voor de belasting.
Zelfs de gereden kilometers kunt u via het belastingbiljet declareren. Bewaar dus alle rekeningen. U kunt tussen 30% en 50% terug krijgen.

kijk ook op eens www.belastingdienst.nl

Wilt u meer weten?

Neem contact op

of bel 0314 346103

Bekijk route
Voer hier uw vertrekpunt in